2018-10-22 13:00:54• hírek • Bede Emőke

Részegen vezettél? Akár öt év letöltendőt is kaphatsz érte

A közlekedési rendőrök újabb eseménydús hétvégét tudhatnak a hátuk mögött: tucatnyi bevont jogosítvány és közel kétszáz pénzbírság – ez a háromnapos mérleg.

A hétvége során 175 sofőr tért haza bírsággal, 18-an azonban jogosítványuknak is búcsút mondhattak egy időre. Nyolcan gyorshajtás, négyen az elsőbbség megadásának elmulasztása és folytonos vonalon való előzés, hatan pedig ittas vezetés miatt váltak ideiglenesen gyalogossá. Utóbbiak esetében olyan 26 és 57 év közti sofőrökről van szó, akikről bizton állítható, leszaladt néhány ital indulás előtt, a szonda által leheletben mért legmagasabb érték ugyanis nem kevesebb mint 1,46 mg/l.
 

A rendőrség arra mint minden sofőrt, döntsön felelősségteljesen, mielőtt autóba száll, az alkoholfogyasztás ugyanis toronymagasan kiemelkedik a balesetet okozó tényezők közül. Ugyanakkor azt is érdemes tudni, hogy azon sofőröket, akiknél 0,8 mg/l-t meghaladó véralkoholszintet mutatnak ki, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják. Emellett persze a nyomozás teljes idejére felfüggesztik a vezetői engedélyét is.


Természetesen ez a hétvége sem telt el balesetek nélkül. Az egyik legsúlyosabb Hadad közelében történt, ahol egy autó az árokba borult. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a kocsi 40 éves sofőrjének a túlzott sebesség miatt nem sikerült kiviteleznie a kanyarodást, a jármű ennek okán az árokban landolt. Az autóban két kiskorú is utazott, a 14 és a 16 éves lányok komoly sérüléseket szereztek, a vezető pedig kisebb karcolásokkal megúszta. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: